tisdag 1 februari 2011

Kan morgontrötthet vara rastypiskt?

Jag blev fullkomligt störtkär i rasen Irländsk setter för många, många år sedan. Hade två andra hundar emellan innan tiden blev den rätta för att inskaffa drömhunden. Det som slog mig när jag "pluggade på" om rasen var att det, förutom de vanliga rastypiska egenskaperna, ständigt dök upp beskrivningar som t.ex. morgontrötta. Jag och min man skrattade gott och tänkte att det där kan ju inte stämma. ALLA hundar vill väl gå ut tidigt på morgonen- oavsett ras! Och vadå "måste ligga i fåtölj eller soffa"- det är väl vad man lär dem när de är valpar?!

Nu är Falcon 2,5 år och vi kan konstatera att det finns ingen levande varelse- varken hund eller mänsklig tonåring- som slår hans sovmorgnar! Vi kan också konstatera att vår årslånga kamp med att få honom att ligga i en hundsäng eller på golvet var helt meningslös- han ligger ALLTID i soffan eller fåtöljen nuförtiden (och efter att det blev tillåtet är han världens mest harmoniska hund!!). Vi kan också bara le snett åt det faktum att vårt köksbord numera har en ständig upphöjning i form av ett setterhuvud. Ligga under bordet som andra hundar gör är tydligen ingen settertypisk grej! Se på http://www.minasettrar.blogspot.com/ så förstår du vad jag menar!

2 kommentarer:

  1. Så sant..;)
    Vince är min tredje setter och ALLA har JAG fått väcka..
    Väldigt morgontrötta..;)

    SvaraRadera
  2. hmm, kan ni be era settrar att ta ett snack med min Bianca? För inte är hon morgontrött inte. Fast numera låter hon bli att väcka mig på vardagarna, hon har efter sju år äntligen insett att väckarklockan sköter det jobbet. Men på helgerna, då ska det väckas! Sovmorgon finns inte i hennes värld.

    SvaraRadera