söndag 20 november 2011

Söta Pripps och unga Falcon

Vi har upptäckt något väldigt sött med Pripps när vi lämnar honom själv. Eftersom han fortfarande har en förmåga att tugga på saker när vi lämnar hemmet får han vara i köket. Falcon däremot är i resten av huset. Det är lite jobbigt att de inte kan vara tillsammans när de lämnas ensamma eftersom Falcon är Pripps stora trygghet. Samtidigt kan jag inte stänga in Falcon i köket - han ligger ju alltid och snarkar i soffan när vi är iväg. Okej, hur som helst. Pripps har börjat lägga sig i sin säng när vi lämnar honom (och det är ju skönt!), och varje gång vi kommer tillbaka så har han dragit fram en mjukisleksak ur sin låda och lagt under sin haka. Jag vet...man ska inte förmänskliga sina hundar men det ser verkligen ut som ett gosedjursbeteende!

Peter har gått klart första hundkursen med Pripps som fått högsta betyg! Hade han bara kunnat gå i ett koppel så hade allt varit strålande. Peter gick långt ifrån honom på "sitt - stanna kvar" och Pripps satt som ett tänt ljus - till och med när en annan hund hoppade fram till hans husse. Det ni! Nu ska vi bara  själva förstå att vi har en kille som faktiskt lyssnar och lär och lära oss att använda detta mer i vardagen.

Falcon då...jo, denna goa, underbara älskade setter som gör mitt hjärta så varmt att det ibland känns som det ska smälta...han har fått en ny sorts lekfull busenergi. Totalt smittad av sin lillebror! Och det är för härligt att se när de skiftas om att dra igång dragkamper, turas om att vinna (kan hundar göra det?!) och sedan stupar i en stor härlig setterhög ovanpå varandra.

Ska försöka få en bild från hundkursen som är underbar...en bild som säger allt om hur det är att vara på kurs med en setter....

1 kommentar:

  1. Heja Pripps Vi blir så glada när du sköter dig!
    Högsta betyg!! Då bara blir din kennelmamma så himla stolt! Dra i koppel......Du får skylla lite på dina gener, för det gör din mamma också.
    Puss på dig!

    SvaraRadera